Projekt AHA kommer till Bergum-Gunnilsebygden!

Hur reser du till jobb, fritidsaktiviteter och när du handlar? Hur transporterar du dig runt om i det stora området, hur tar du dig till pendelparkeringen?

Dessa frågor är utgångspunkt i projektet AHAII, där vi tillsammans med boende i Bergum-Gunnilsebygden vill undersöka hur vi kan hitta nya smarta sätt att förflytta oss på. Om du vill veta mer så finns vi på plats och svarar på frågor och visar upp ett av våra testfordon utanför ICA Nära Gunnilse den 16 september mellan kl 15-18. Vi vill också gärna höra mer om hur du löser ditt resande idag och diskutera hur resor och transporter kan underlättas och bli mer hållbara! Vi som kommer att befinna oss på plats är projektrepresentanter från Högskolan i Halmstad, Trafikkontoret i Göteborgs Stad och Volvo Cars.

Vi rekryterar nu boende i Bergum-Gunnilsebygden för att delta i våra intervjuer, prova-på aktiviteter och co-design workshopar. Till exempel kan den som deltar få prova på en delningstjänst, där ni delar ett ‘självkörande’ fordon med vänner, grannar eller släkten! Vi söker tjugo hushåll som vill bli våra testpiloter under hösten 2020 och våren 2021. Projektet handlar om att tillsammans med er som bor i Bergum-Gunnilsebygden utveckla nya idéer om smarta och hållbara sätt att transportera människor och gods. Vi som gör det här är en grupp forskare, designers, teknikutvecklare, stadsplanerare och transportföretag som tillsammans arbetar med hur vi kan förflytta oss och våra saker på enklare, smartare och mer hållbara sätt i framtiden. Läs mer och anmäl dig här så kontaktar vi dig. Eller kom förbi ICA Nära Gunnilse den 16 september och skriv upp dig på plats!

Projekt AHAII samarbetar med Bergum Gunnilse Utveckling