Projekt AHA på plats på Drottninghög den 9 september!

Hur ska vi transportera oss på ett smartare sätt i framtiden? Den frågan ställer vi oss i projekt AHA II, och just nu rekryterar vi boende på Drottninghög med omnejd i Helsingborg för att delta i våra intervjuer, prova-på aktiviteter och co-design workshopar. Till exempel kan den som vill få prova på en delningstjänst, där ni delar ett ‘självkörande’ fordon med vänner, grannar eller släkten! Eller varför inte vara med och bygga upp framtidens stad i en virtuell värld? Vi som gör det här är en grupp forskare, designers, teknikutvecklare, stadsplanerare och transportföretag som tillsammans arbetar med hur vi kan förflytta oss och våra saker på enklare, smartare och mer hållbara sätt i framtiden.

Om du vill veta mer så finns vi på plats och svarar på frågor och visar upp ett av våra testfordon i Drottninghög centrum (utanför Helsingborgshems kontor) den 9 september mellan kl 15-18. Från kl 18 är vi med på IdéA träffen på biblioteket “H22 och Drottninghög. Hur hänger det ihop”. Vi som kommer att befinna oss på plats är projektrepresentanter från Högskolan i Halmstad, Trafik och Stadsplanering Helsingborgs Stad och Volvo Cars. Projektet pågår på Drottninghög under 2020. Läs mer och anmäl dig här så kontaktar vi dig, eller kom förbi den 9 september och skriv upp dig på plats!

Projekt AHA samarbetar med Helsingborgshems dialogprojekt, DrottningH och H22.